Nieuws/Entertainment

’Kandidaten lang niet zo goed als de echte Johan Derksen’

Johan Derksen

Johan Derksen

Hollandse Hoogte

Het niveau van de aanmeldingen van kandidaten voor het tv-programma De Nieuwe Johan Derksen, is zo laag dat het nog maar de vraag is of het programma er gaat komen. Dat heeft Wilfred Genee gezegd op BNR Nieuwsradio.

Johan Derksen

Johan Derksen

Hollandse Hoogte

Derksen lijkt toch echt onvervangbaar te zijn”, constateert Genee na het bekijken van de aanmeldingen. „Mensen met een mening zijn schaars. Het niveau van de aanmeldingen viel dusdanig tegen dat ik dacht: ’Het is hartstikke moeilijk’. De kans is dus groot dat we het niet gaan doen.”

Het is voor Genee een onverwacht resultaat. „Het grappige is: waar ik ook kom, spreken mensen me aan: ’Je moet mijn broer een keer uitnodigen, die is zó verschrikkelijk grappig en kan zó goed over voetbal praten. Voor die mensen hadden we het ook verzonnen, maar die blijken er toch veel minder te zijn dan je denkt.”

Voor Derksen zelf moet deze uitkomst totaal geen verrassing zijn. Eerder liet de besnorde commentator al in een exclusief filmpje voor De Telegraaf weten dat zijn opvolger veel charisma moet hebben en op de vraag van Wilfred Genee of er een nieuwe Johan Derksen bestaat antwoordt hij: „Nee, dat kan ik je nu wel zeggen, die vind je niet.” En dit keer heeft de commentator zijn gelijk gekregen.

Lees meer over