Nieuws/Entertainment
1667980625
Entertainment

Koningin Elizabeth brengt ode aan kinderzorg

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth

Koningin Elizabeth heeft donderdagmiddag medewerkers van de kinderzorg in het Verenigd Koninkrijk in het zonnetje gezet.

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth

Op het Twitteraccount Royal Family, waar doorgaans vooral updates over de Queen worden gedeeld, worden onderwijsmedewerkers bedankt die het land draaiende houden.

Koningin Elizabeth bedankt onder anderen medewerkers van New Battle High, een middelbare school die 90 procent van de klassen online geeft en thuisscholing aanbiedt. „Ze zijn zelfs begonnen met het 3D printen van beschermingsmaskers!”, zo schrijft Royal Family.

Daarna bedankt de koningin alle medewerkers van de Portesbery Voice school, die vrijwillig de kinderen opvingen van ouders met vitale banen tijdens de paasvakantie. De school voor jonge kinderen met leerproblemen werd geopend door Sophie Helen Mountbatten-Windsor, de echtgenote van prins Edward.

Ten slotte sprak ze haar lof uit voor schoolhoofd Marshall Kilgore van de Drumachose basisschool, die afgelopen november de Britse ridderorde kreeg. „Het personeel houdt klaslokalen open voor kinderen van belangrijke werknemers en ondersteunt ouders met thuisonderwijs met ongelooflijke schoolpakketten.”