Nieuws/Entertainment

Tweede zoontje voor Michael Phelps en vrouw

De grootste olympische sporter aller tijden, Michael Phelps (32), is opnieuw vader geworden van een jongetje. De Amerikaan en zijn vrouw Nicole (32) verwelkomden Beckett Richard Phelps en het stel kan hun geluk niet op. De 28-voudig olympisch medaillist en zijn echtgenote deelden het nieuws op Instagram.

„Magische momenten, afgelopen maandag. Nicole en ik willen Beckett Richard aan jullie voorstellen! We hebben een gezonde zoon gekregen en met mama gaat ook alles heel goed. Ik voel me echt de gelukkigste man op aarde. Om onze familie uit te breiden naar vier (nou ja, zes als je de honden meerekent) is simpelweg fantastisch!”, schrijft de dolgelukkige Michael. Nicole laat weten: „Ons gezin is gisteren met één persoon uitgebreid. Ik ben nu omringd door jongens en ik had niet gelukkiger kunnen zijn!”

De oudste Phelps-telg, Boomer (1), heeft een door zijn ouders beheerde Instagramaccount en daarop werd een foto van hem met Michael en Beckett geplaatst. „Ik ben nu officieel een grote broer! Ik wil hem alleen maar vasthouden en kan niet wachten om hem allemaal coole dingen te leren!”

In januari maakte Phelps op een conferentie voor geestelijke gezondheid in Chicago bekend gedurende zijn indrukwekkende loopbaan jarenlang door een diep dal te zijn gegaan en zelfs suïcidale gedachten had tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012. „Ik wilde toen niet meer zwemmen, zelfs niet meer leven. Dan denk je na over zelfmoord. Ik heb me nooit zo slecht gevoeld als in die periode. Ik bleef soms drie tot vijf dagen alleen op mijn kamer, zonder te eten en amper te slapen. Ik was het leven beu.”

Gelukkig zag Michael licht aan het einde van de tunnel: „Toen ik mijn problemen onder ogen zag en realiseerde dat het oké was om je niet goed te voelen, ging het beter. Achteraf ben ik zo blij dat ik geen zelfmoord heb gepleegd.”

Lees meer over