Nieuws/Entertainment

’Hij kan ook echt lelijke opmerkingen maken’

Monique over André: soms lijkt het alsof ik er niet toe doe

André Hazes en Monique Westenberg

André Hazes en Monique Westenberg

Hollandse Hoogte

In oktober staat André Hazes drie keer in een uitverkocht Ahoy, maar zijn succes brengt ook de nodige stress met zich mee. Zo is de 24-jarige zanger in aanloop naar zijn concerten zó gespannen, dat het thuis altijd misgaat. Dat bekent zijn vriendin Monique Westenberg aan Grazia.

André Hazes en Monique Westenberg

André Hazes en Monique Westenberg

Hollandse Hoogte

„Tegenover de buitenwereld komt hij vrolijk en relaxed over”, vertelt de zestien jaar oudere Monique. „Maar laat ik het zo zeggen: thuis is hij in die periode het tegenovergestelde van hoe hij is op sociale media. Hoe? Supergeïrriteerd. Op sommige dagen lijkt het alsof ik er niet toe doe. Daar ga ik dan echt niet mee akkoord. Hij kan ook echt lelijke opmerkingen maken. We hebben daar nu afspraken over gemaakt, want er komen natuurlijk meer concerten aan.”

Vorige maand deed André een boekje open over zijn relatie. De zanger onthulde dat vlak voordat hij vorig jaar aan zijn concertreeks begon, hij door zijn vriendin op straat was gezet. „Typisch André: in een interview roepen dat ik hem voor zijn Ahoy-concerten in oktober het huis uit had gegooid”, vertelt Monique aan Grazia. „Dat lag wat genuanceerder, maar André denkt soms gewoon niet na over de dingen die hij zegt.”

’Pleur lekker op!’

De zanger heeft de gewoonte om vlak voor een albumpresentatie of concert altijd een week naar een hotel te gaan om zich daar voor te bereiden. „Deze keer hadden we alleen vier dagen daarvoor ruzie gekregen. Ik riep: ’Pleur lekker op naar je hotel.’ Toen is hij dus een paar dagen eerder vertrokken en ben ik lekker naar mijn ouders in Spanje gegaan”, aldus Monique.

Toch heeft de 40-jarige begrip voor de buien van André. „Het is niet niets wat die jongen overkomt. Hij is pas 24 en is ineens een van de meest geboekte artiesten in Nederland. Daarbij is hij ook nog eens vader geworden en had hij ruzie met zijn moeder. Dat vreet aan een kind. Dus petje af en een diepe buiging voor de manier waarop hij dat allemaal doet.”