Entertainment/Gossip
1671504330
Gossip

Directeur filmfestival verdedigt oeuvreprijs Johnny Depp: ’Hij is niet veroordeeld’

Johnny Depp

Johnny Depp

José Luis Rebordinos, de directeur van het filmfestival van San Sebastian, heeft vrijdag in een verklaring zijn steun betuigd aan Johnny Depp. De acteur krijgt tijdens het festival in september een oeuvreprijs uitgereikt, maar die beslissing stuitte op weerstand van de organisatie van Spaanse vrouwelijke filmmakers. Rebordinos vindt de keuze echter geoorloofd.

Johnny Depp

Johnny Depp

De keuze voor de Amerikaanse acteur is volgens de critici opmerkelijk gezien zijn lopende juridische strijd met ex-vrouw Amber Heard, die hem van mishandeling heeft beschuldigd. De Spaanse vereniging van vrouwelijke filmmakers verwijt het Spaanse filmfestival een man te eren die beschuldigd wordt van misbruik.

In een uitgebreide verklaring, die wordt gedeeld door het Amerikaanse vakblad Variety, zegt Rebordinos dat hij vierkant achter de keuze staat om Depp tijdens het filmfestival eind september te eren voor zijn werk. De directeur wijst erop dat de acteur ’niet gearresteerd of veroordeeld is voor welke vorm van geweld tegen vrouwen dan ook’ en dat het festival vasthoudt aan de principes van ’het vermoeden van onschuld en het recht op re-integratie’.

Volgens Rebordinos wordt het festival er door critici van beschuldigd dat het een verkeerde boodschap aan het publiek afgeeft door zich achter de acteur te scharen. De directeur zegt echter dat de organisatie zich juist al jarenlang hard maakt voor de positie van vrouwen. „Ik wil graag herhalen dat wij vast blijven houden aan onze strijd tegen ongelijkheid, machtsmisbruik en geweld tegen vrouwen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop