Nieuws/Entertainment
1673544346
Entertainment

Medewerker R. Kelly bekent omkoping vermeend slachtoffer

Een medewerker uit het team van R. Kelly heeft bekend dat hij een van de vermeende slachtoffers van de zanger heeft omgekocht. De man werd vorig jaar opgepakt omdat hij de dame 500.000 dollar zou hebben geboden om haar mond te houden over het seksueel misbruik. De medewerker heeft dinsdag schuld bekend in de rechtbank, melden Amerikaanse media.

De man bood tijdens een telefoongesprek het vermeende slachtoffer vorig jaar zwijggeld aan dat Kelly zou betalen. De politie luisterde zijn telefoon af en pakte hem kort daarna op. Ook twee andere 'goede vrienden' van de zanger worden beschuldigd van omkoping. Zij zouden daarnaast ook vrouwen hebben geprobeerd te intimideren. Er zou onder meer een auto in brand zijn gestoken bij de woning waar een van de vrouwen verbleef. Ook zou gedreigd zijn om intieme foto's te lekken.

Kelly, die in afwachting van meerdere misbruikzaken vastzit in Chicago, wordt al tientallen jaren achtervolgd door beschuldigingen over seksuele relaties met minderjarige vrouwen. De zanger ontkent alle aantijgingen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo