Nieuws/Entertainment
1674534954
Entertainment

Cabaretier Jeroen van Merwijk (65) overleden

Cabaretier en liedjesschrijver Jeroen van Merwijk is woensdagochtend op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn theaterbureau woensdag bekendgemaakt. Van Merwijk leed aan darmkanker.

De kunstenaar overleed in het bijzijn van zijn vrouw Jeannette in zijn woonplaats Sainte-Juliette in Frankrijk. Van Merwijk wordt daar in besloten kring gecremeerd.

Al meer dan 30 jaar stond Van Merwijk op het podium. Sindsdien heeft hij dertien theaterprogramma’s gemaakt. Vooral zijn voorstellingen Geef mij m’n sperma terug en Een AVRO-lid is ook maar een mens, Van Merwijk legt het nog een keer uit en Het podiumbeest is terug kregen grote bekendheid. Ook als liedjesschrijver was Van Merwijk een grote naam. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. Voor zijn lied Dat vinden jongens leuk ontving hij in 2006 de Annie M.G. Schmidtprijs.

Naast zijn theaterwerk was Van Merwijk bovenal beeldend kunstenaar. Onder zijn eigen naam en onder het pseudoniem Malfet exposeerde hij in binnen- en buitenland. Over zijn strijd tegen darmkanker schreef hij het boek Kanker voor beginners, dat in november 2020 verscheen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo