Nieuws/Entertainment
1677982547
Entertainment

James Corden en Rebel Wilson berispt door Visual Effects Society

De Amerikaanse Visual Effects Society (VES) is niet zo blij met het optreden van James Corden en Rebel Wilson tijdens de Oscars. De twee reikten de Oscar uit voor beste visuele effecten en dat deden ze gehuld in een kattenkostuum, ongeveer zoals ze eruitzagen in de hopeloos geflopte film Cats.

Voordat ze de genomineerden opnoemden zei het duo (om de beurt): „Als leden van de cast van de bioscoopfilm Cats begrijpen wij als geen ander het belang van... (in koor) goede visuele effecten!” In de zaal steeg gelach en applaus op.

Maar het genootschap dat de artistieke beroepsgroep vertegenwoordigt vind de grap minder geslaagd. In een verklaring stelt de vereniging dat je met de beste visuele effecten van de wereld een slecht verteld verhaal niet zult kunnen compenseren.

De musicalfilm Cats van regisseur Tom Hooper werd eind vorig jaar groots aangekondigd en had een sterrencast. Maar al vanaf de eerste dag schoten critici het resultaat af. Ze noemden de film „weerzinwekkend” en „onnodig geseksualiseerd.” Ook de bekende liedjes kwamen volgens de pers niet goed tot hun recht op het witte doek.

„Op een avond waarop het allemaal gaat om het eren van het werk van getalenteerde artiesten is het enorm teleurstellend dat de Academy van visuele effecten een grap maakt. Het is vernederend voor de internationale community die geweldig werk aflevert”, aldus de VES.