Nieuws/Entertainment
1681466836
Entertainment

Getekend verzekeringsdocument Kurt Cobain onder de hamer

Een zeldzaam verzekeringspapier van Kurt Cobain wordt geveild door online veilinghuis Goldin Auctions. Het gaat om een verzekering die de Nirvana-frontman afsloot op een woning, 74 dagen voor hij in april 1994 op 27-jarige leeftijd overleed. Het document is zeldzaam omdat Kurt slechts sporadisch ergens zijn handtekening op zette.

De zanger woonde slechts een paar maanden voor zijn overlijden in het huis in Seattle. Het is ook de woning waar Kurt een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

Het veilinghuis verwacht dat het papiertje zo'n 100.000 dollar gaat opleveren. Daar krijgt de nieuwe eigenaar ook foto's van de woning bij van hoe het eruit zag voordat een brand in 2016 delen verwoestte. Een deel van de opbrengst gaat naar een organisatie die zich inzet voor zelfmoordpreventie.

Onlangs werd een oude gitaar van de zanger voor een recordbedrag geveild. Het instrument leverde meer dan 6 miljoen dollar op.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem met 113 Zelfmoordpreventie via chat op www.113.nl of bel 0800-0113 (gratis) of 113 (gebruikelijke telefoonkosten).

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop