Nieuws/Entertainment
1682264465
Entertainment

Priyanka Chopra liet poliep verwijderen maar verloor vorm neus

Priyanka Chopra

Priyanka Chopra

In haar biografie Unfinished vertelt actrice Priyanka Chopra (38) openhartig over een mislukte neusoperatie. „Elke keer dat ik in de spiegel keek, leek het alsof een vreemdeling me aankeek.”

Priyanka Chopra

Priyanka Chopra

Chopra had last van een poliep en moest onder het mes. Toen de chirurg van dienst het weefsel probeerde te verwijderen, beschadigde hij per ongeluk haar neusbrug.

„Mijn oorspronkelijke neus was weg. Mijn gezicht zag er helemaal anders uit. Ik was mezelf niet meer”, aldus de actrice in haar biografie. „Ik voelde me kapot en hopeloos. Elke keer dat ik in de spiegel keek, leek het alsof een vreemdeling me aankeek. Ik dacht niet dat mijn gevoel van eigenwaarde of mijn zelfrespect ooit van de klap zou herstellen.”

De gevolgen van de operatie hadden volgens Chopra een negatieve impact op haar carrière. Ze verloor naar eigen zeggen twee filmrollen die ze had verworven nadat ze in 2000 tot Miss World was gekroond, werd gedegradeerd van hoofdrolspeelster tot actrice die enkel bijrolletjes kreeg en sommige media gaven haar de bijnaam ’plastic Chopra’.

„Mijn carrière, die zozeer gebaseerd was op uiterlijk, leek voorbij te zijn nog voor alles begon”, schrijft ze. Ondanks de operaties die ze nog onderging om haar neus in de oorspronkelijke staat te herstellen, is ze gewend geraakt aan haar gezicht. „Als ik in de spiegel kijk, ben ik niet langer verrast. Ik heb vrede gesloten met deze iets andere ik.”