Nieuws/Entertainment
1687469769
Entertainment

Actrice Eva Smid is dakloos en start crowdfundactie

Eva Smid

Eva Smid

Eva Smid, bekend van haar rollen in Moordvrouw en Malaika, is dakloos en daarom haastig op zoek naar nieuwe woonruimte. De actrice heeft haar ’droomplek gevonden waar rust, buitenlucht en saamhorigheid is’, maar kan dit niet zelf bekostigen. Ze is daarom een crowdfundactie gestart om een bedrag van maar liefst 250.000 euro in te zamelen.

Eva Smid

Eva Smid

„Iedereen verdient een plek om te wonen, een vaste plek waar je niet elk half jaar weer weg moet”, schrijft Eva op de crowdfundsite Gofund.me. „De afgelopen 18 jaar heb ik op krankzinnig veel plekken gewoond. Het hield me niet tegen om twee hele lieve dochtertjes te krijgen. Ik ben ongelofelijk moe van al dat verhuizen, geen vaste plek hebben en geen vriendjes in de buurt kunnen maken.”

De actrice wil ’rust en regelmaat voor de meisjes om vanuit daar de wereld te ontdekken’. „Ik ben op en moe voel me een zwerver in eigen land.”

Naar eigen zeggen staat ze al ’heel erg lang’ ingeschreven bij Woningnet, maar moet ze toch ’lang wachten’ op een geschikt huis. „Als zzp’er kan ik niet de gewenste hypotheek krijgen en blijft er niet veel over dan een torenhoge huur te betalen voor telkens tijdelijke oplossingen.”

De actrice heeft haar droomplek gevonden ’waar rust, buitenlucht en saamhorigheid is’. Om deze plek te kunnen realiseren heeft ze een bedrag van 250.000 euro nodig. „Daarvoor wordt land aangekocht en zelf een duurzaam huis gebouwd. Die plek is dan van ons, we hoeven daar niet meer weg. Rustig ademhalen en eindelijk settelen.”