Nieuws/Entertainment
1696413570
Entertainment

Ruzie met Scooter Braun laait op:

Taylor Swift mag eigen liedjes niet zingen

Taylor Swift

Taylor Swift

Taylor Swift mag haar eigen muziek niet laten horen tijden een optreden dat ze later deze maand zal geven bij de American Music Awards. Volgens de zangeres hebben Scooter Braun en zijn zakenpartner Scott Borchetta haar dat verboden.

Taylor Swift

Taylor Swift

Scooter Braun, de manager van onder meer Justin Bieber en Ariana Grande, kocht in juli platenlabel Big Machine Records waardoor hij eigenaar werd van bijna alle muziek van Taylor. De zangeres beweert dat dit onderdeel is van een jarenlange treitercampagne van Scooter.

Taylor plaatste donderdagavond een lange post op sociale media, waarin ze uitlegde dat ze een medley van haar werk wilden opvoeren tijdens de AMA’s, waar ze wordt geëerd met de Artist of the Decade Award. „Dit is gewoon fout. Deze mannen waren niet betrokken bij het schrijven van die nummers. Ik wil gewoon mijn eigen muziek kunnen spelen.”

Scooter Braun

Scooter Braun

Braaf meisje

In de post vraagt ze fans zich uit te spreken over de kwestie. „Scooter is ook manager van enkele artiesten van wie ik weet dat ze geven om hun vakgenoten. Vraag hen alsjeblieft om hun hulp in deze zaak.” De 29-jarige wereldster zegt dat ze de zaak aan de grote klok hangt om anderen te helpen. „Ik deel wat er met mij gebeurt omdat ik denk dat dat voor meer bewustzijn zorgt bij andere muzikanten en hen hetzelfde lot kan besparen. De boodschap die wordt verstuurd is duidelijk: wees een braaf meisje en hou je mond, anders word je gestraft.”

In de verklaring maakt de zangeres ook bekend dat Netflix al jaren werkt aan een documentaire over haar leven. Ook daar mag haar oude muziek nu niet in te horen zijn.