Nieuws/Entertainment
1696436
Entertainment

Naakte Jennifer Lawrence ’iets te veel op haar gemak’

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Had Jennifer Lawrence drie jaar geleden nog een flinke borrel nodig voor een seksscène met Chris Pratt voor de film Passengers, tijdens opnames voor haar nieuwe film Red Sparrow was ze volkomen op haar gemak met haar naakte lichaam. Dat schrijft de Daily Mail.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

In de thriller Red Sparrow speelt Jennifer Lawrence een Russische ballerina die wordt gerecruteerd als meedogenloze spion. Het script heeft een scène waarin de actrice naakt voor een klas vol mensen staat. Lawrence vond het niet eens heel moeilijk, zegt ze. „Ik was niet meer zo bang en onzeker als drie jaar geleden.”

Misschien werd ze zelfs wel wat te veel op haar gemak gesteld, zegt de actrice in Entertainment Tonight. „Iedereen spande zich in om ervoor te zorgen dat ik me prettig voelde. Op een gegeven moment werkte dat zo goed, dat ik juist de anderen een ongemakkelijk gevoel bezorgde. Toen we gingen lunchen, zei ik: ’Ik hoef geen badjas, ik heb het heet. Ik ben aan het eten’. En toen zeiden ze allemaal: ’Alsjeblieft, trek iets aan’.”

De 27-jarige vond het Russische accent dat ze voor de rol moest leren een stuk moeilijker dan het spelen van de naaktscènes. Nu ze haar onzekerheid op dat gebied heeft overwonnen, zal dat haar ook niet langer weerhouden om dergelijke rollen aan te nemen, laat ze weten. „Ik neem de rol als het karakter, de regisseur en het verhaal me aanspreken.” Dus is het wachten op haar volgende filmproject, terwijl ze ondertussen haar tijd gebruikt om jongeren meer bij de politiek te betrekken.

Red Sparrow, van dezelfde regisseur als latere delen van Hunger Games, is vanaf 1 maart in Nederland in de bioscopen te zien.