Nieuws/Entertainment
1697219
Entertainment

Punkmode-icoon Judy Blame (58) overleden

Judy Blame

Judy Blame

De Britse mode-ontwerper Judy Blame is op 58-jarige leeftijd overleden. De stylist – geboren als Chris Barnes – veroverde in de jaren het Londense uitgaansleven, waar hij naam maakte in de punkscene. Het is niet duidelijk waaraan Blame is overleden.

Judy Blame

Judy Blame

Zijn kleding- en sierradenontwerpen kwamen veelal voort uit de do it yourself-denkwijze dat past binnen de punkcultuur. Blame maakte hij onder andere gebruik van kettingen en botten, die hij eigenhandig uit de rivier de Thames haalde. „Wanneer wij Britten geen geld hebben, moeten we onze fantasie gebruiken”, vertelde de ontwerper onlangs. „Daarom trok ik er in het verleden op uit op langs en in de Thames op zoek te gaan naar bruikbare spullen voor mijn creaties.”

Later in zijn carrière ging Blames veel samenwerkingen aan met kledinglabels, waaronder Comme des Garçons, Marc Jacobs, John Galliano en Moschino. Daarnaast ontwierp hij exclusieve stukken voor onder anderen Bjork, Neneh Cherry en Kylie Minogue. Op sociale media brengen verschillende sterren een laatste groet aan de Britse stylist. Zo laat zanger Boy George, die onlangs nog met Blame samenwerkte, weten: „Rust zacht, Judy. Je was prachtig en ongelooflijk getalenteerd. De mode-wereld voelt een beetje leger en Londen is een legende verloren.”