Entertainment/TV
1697263479
TV

Talpa ’enorm geschrokken’ van berichten over The Voice of Holland

Talpa is „net als iedereen enorm geschrokken” van de berichten over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Dat laat een woordvoerder van het mediabedrijf van John de Mol weten. De Mol bedacht het succesvolle tv-format The Voice.

„De zender RTL en producent ITV hebben besloten om tijdens het onderzoek niet naar buiten te treden en daar sluiten wij ons bij aan”, aldus Talpa. RTL en ITV maakten zaterdagochtend bekend de uitzendingen van het twaalfde seizoen van The Voice of Holland te staken en onderzoek te doen naar de aantijgingen, die aan het licht kwamen naar aanleiding van onderzoek van het BNNVARA-programma BOOS van Tim Hofman.

Ondertussen ligt er ook een aangifte bij het OM Midden-Nederland. Tegen wie aangifte is gedaan, kan het OM niet zeggen. Ali B. laat zaterdag desgevraagd aan De Telegraaf weten dat het om hem gaat, maar ontkent de beschuldiging.

De Mol bedacht The Voice, verkocht het format aan tientallen landen en won er verschillende prijzen mee. Toen hij zijn productiebedrijf verkocht aan het Britse ITV kwam ook The Voice in Britse handen. In 2018 probeerde De Mol tevergeefs The Voice of Holland naar zijn zender SBS6 te halen.

Tips of weet u meer? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop