Nieuws/Entertainment
1699180
Entertainment

Nieuwe muziek Sade op komst

Voor het eerst in ruim acht jaar brengt Sade binnenkort nieuwe muziek uit. De Britse singer-songwriter heeft een nummer gemaakt voor de aankomende film Wrinkle In Time, zo maakte regisseur Ava DuVernay bekend.

„Ik had nooit gedacht dat ze ja zou zeggen, maar ik vroeg haar toch”, twittert DuVernay, die Sade een godin noemt. „Ik zal het nooit vergeten. Ik ben er trots op dat ik kan aankondigen dat Sade een nummer heeft gemaakt voor Wrinkle In Time. Het heet Flower Of The Universe. Het is een droom die uitkomt.”

Wrinkle In Time is een verfilming van het gelijknamige kinderboek van Madeleine L’Engle uit 1962. Oprah Winfrey, Reese Witherspoon en Mindy Kaling spelen de hoofdrollen. Op de soundtrack zingen behalve Sade ook Demi Lovato, Sia en Kehlani.

De 59-jarige Sade bracht in februari 2010 haar laatste album, Soldier Of Love, uit. Ze doet het al jaren rustig aan om zich op haar gezinsleven te concentreren. In de jaren tachtig scoorde ze hits met nummers als Smooth Operator, The Sweetest Taboo en When Am I Going To Make A Living.