Entertainment/Sterren
1700004987
Sterren

Woody Allen ontkent stellig dat hij stopt met maken van films

Woody Allen is niet van plan te stoppen met het maken van films. Dat laat een woordvoerder van de 86-jarige regisseur maandag aan Amerikaanse media weten nadat geruchten hierover de ronde deden.

Het misverstand ontstond na een interview met een Spaanse krant, waarin Allen zei dat hij na zijn vijftigste film wilde stoppen. „Hij heeft nooit gezegd dat hij wil stoppen”, aldus zijn woordvoerder. „Maar hij wil liever geen films maken die rechtstreeks naar een streamingplatform gaan. Hij is een groot fan van de bioscoopervaring.”

In juni vertelde de Amerikaanse filmmaker tijdens een interview met Alec Baldwin al dat hij van plan was nog „een of twee” films te regisseren. „Toen ik vroeger films maakte, gingen die naar filmhuizen door het hele land. Nu maak je een film die een paar weken te zien is in een filmhuis, misschien zes of vier, voordat die naar een streamingdienst of betaalkanaal gaat. Het is niet hetzelfde. Ik vind het veel minder leuk”, zei hij destijds.

Het verminderde plezier in zijn vak heeft mogelijk ook te maken met het feit dat hij sinds aantijgingen van seksueel misbruik minder steun krijgt in Hollywood. Zijn dochter Dylan zegt door hem te zijn misbruikt toen ze nog een kind was. De regisseur ontkent dat.