Nieuws/Entertainment
1700787717
Entertainment

Jaap Reesema had slapeloze nachten na uitspraken over Yolanthe

Hoewel hij na de uitlatingen die Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck hadden gedaan over het uiterlijk van Yolanthe al zijn excuses heeft aangeboden, ging het Jaap niet in de koude kleren zitten. Dit vertelt hij in de Zelfspodcast, een podcast die hij samen met Op1-presentator Schimmelpenninck maakt.

„Ik heb me daar ontzettend klote over gevoeld, maar echt fysiek”, vertelt Jaap. Hij had er buikpijn van. „Ik heb dan het idee dat de hele wereld tegen mij is, dat ik iets heel ergs heb gedaan. Dus dan kan ik ook niet meer relativeren wat ik nou echt heb gezegd.” Hij voegt daar aan toe: „Dan ben ik heel streng voor mezelf, ik slaap niet, ik slaap heel slecht.”

Ondanks dat Sander eerder zei geen spijt te hebben van de uitspraken die hij heeft gedaan, geeft hij nu toe dat het ’niet handig’ was en het zelf ’een grens’ over ging. Jaap zegt er zelf over: „Mijn voornaamste ding is: als ik daar iemand mee heb gekwetst, vind ik dat erg. Want ik wil dat helemaal niet. Zo ben ik niet, ik ben een lieve, aardige gozer die nooit ruzie maakt.”

Beide heren deelden een paar weken geleden hun ongezouten mening over het voorkomen van Yolanthe. Zo zou ze volgens hen te veel aan zichzelf hebben laten sleutelen. Kort daarna ontstond er ophef en bood Jaap zijn excuses aan. Sander bleef vrij stellig en zei destijds: „Ik heb er geen spijt van. Als je het niet grappig of leuk vindt, moet je vooral niet luisteren.”