Nieuws/Entertainment
1701351348
Entertainment

Pathé breekt records met Lion King-weekend

De nieuwe versie van Disney-film The Lion King heeft het afgelopen weekend bij bioscoopexploitant Pathé alle records gebroken. Met 250.000 bezoekers was het de beste filmopening die de theaterketen in haar geschiedenis ooit heeft gehad, maakte Pathé maandag bekend.

Op zaterdagavond ontving Pathé meer dan 100.000 bezoekers voor The Lion King. Dit is volgens een woordvoerder ’heel bijzonder voor een weekend buiten de drukke decembermaand’. The Lion King trok meer bezoekers dan eerdere zomerkaskrakers als Harry Potter of The Minions.

De film doet niet alleen in Nederland goede zaken; in de VS bracht The Lion King afgelopen weekend bijna 200 miljoen dollar op. De remake vertelt het verhaal van leeuwtje Simba dat is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba weg om in een ver land een nieuw leven op te bouwen.

De animatiefilm uit 1994 geldt als een van de grote Disney-klassiekers. Regisseur Jon Favreau maakte een digitaal geanimeerde remake die er dankzij de modernste technieken levensecht uitziet. De liedjes van Elton John en Tim Rice keren terug in de film; wel heeft Beyoncé een nieuw extra nummer gemaakt.

De belangrijkste stemmen in de nieuwe versie zijn ingesproken door Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen en James Earl Jones. De remake is nu te zien in 140 Nederlandse bioscopen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop