Nieuws/Entertainment
1701950
Entertainment

CNN houdt debat Parkland-scholieren en NRA

CNN organiseert woensdagavond (Amerikaanse tijd) een debat tussen de overlevenden van de Parkland-shooting en de National Rifle Association, de Amerikaanse wapenlobbyclub. De NRA ligt in de VS weer zwaar onder vuur na de schietpartij in een school in Parkland waardoor zeventien mensen omkwamen en vele tientallen gewond raakten.

CNN liet woensdagmiddag weten dat de NRA de uitnodiging om live op televisie in debat te gaan met de scholieren heeft geaccepteerd. Behalve overlevenden en nabestaanden van slachtoffers zijn er ook ouders van leerlingen van de school bij het debat aanwezig.

De NRA wordt vertegenwoordigd door woordvoerster Dana Loesch. Ook zijn er politici aanwezig, onder wie senator Marco Rubio van Florida. Rubio ligt ook onder vuur omdat hij in zijn staat geen zwaardere restricties voor wapenverkoop heeft doorgevoerd. Rubio heeft aanzienlijke bedragen gekregen van de NRA voor zijn campagnes.

President Donald Trump wilde niet aan het debat deelnemen, meldt CNN. Ook gouverneur Rick Scott heeft de uitnodiging afgeslagen.