Entertainment/TV
1703094491
TV

Talkshow Khalid & Sophie mag door van NPO

De vooravondtalkshow Khalid & Sophie keert na de zomer terug op televisie. Het BnnVara-programma is vanaf 29 augustus weer dagelijks te zien op NPO 1, maakte presentatrice Sophie Hilbrand vrijdagavond in de laatste uitzending voor de zomerstop bekend.

Volgens Suzanne Kunzeler, directeur content bij BnnVara, is Khalid & Sophie ’een belangrijk programma’ voor de omroep. „We zijn zeer tevreden over hoe de talkshow zich ontwikkelt en zetten volop in op deze krachtige titel. Wij verheugen ons nu alweer op een lang seizoen Khalid & Sophie vanaf eind augustus.”

Khalid & Sophie, afwisselend gepresenteerd door Hilbrand en Khalid Kasem, werd vorig jaar in het leven geroepen als vervangend programma van De Vooravond. Dit programma met Renze Klamer en Fidan Ekiz werd van de buis gehaald omdat het ’niet urgent’ genoeg was. De talkshow wisselde af met M, maar afgelopen maart werd ook die talkshow stopgezet. Dat gebeurde volgens Kro-Ncrv ’in goed overleg’ met presentatrice Margriet van der Linden.

Experiment

Sinds het einde van De Wereld Draait Door in 2020 scoren de NPO-talkshows op hetzelfde tijdstip niet meer zo goed. De kijkcijfers blijven achter en de inhoud wordt vaak bekritiseerd door tv-recensenten en gebruikers van sociale media. De afgelopen maanden deden ook diverse namen de ronde van mogelijke DWDD-opvolgers. Het ging om onder anderen Arjen Lubach en het duo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen.

Komende zomer experimenteert de NPO met twee nieuwe programma’s in de vooravond van NPO 1. Volgende week begint de EO-realityserie Hoe doen ze dat bij jullie thuis? waarin gezinnen wisselen van huishouden en elkaars opvoedmethoden ervaren. In augustus wordt De Makelaars uitgezonden, een documentaireserie van Kro-Ncrv waarin het werk op de huizenmarkt centraal staat.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop