Nieuws/Entertainment
1704411
Entertainment

Zuid-Koreaanse meidengroep Dreamcatcher steelt harten in Amsterdam

De Zuid-Koreaanse meidengroep Dreamcatcher.

De Zuid-Koreaanse meidengroep Dreamcatcher.

Amsterdam - Stralend, schattig en sexy. De zevenkoppige Zuid-Koreaanse meidengroep Dreamcatcher zette woensdagavond een bijzondere act neer in de Melkweg in Amsterdam.

De Zuid-Koreaanse meidengroep Dreamcatcher.

De Zuid-Koreaanse meidengroep Dreamcatcher.

Dreamcatcher debuteerde pas vorig jaar, maar is nu al aan hun eerste internationale tour begonnen. Gehuld in verleidelijke schooluniformen en met stralende lachen betraden ze het podium in Amsterdam. Hierop dansten ze zo verfijnd synchroon als waar het K-popgenre bekend om staat.

Het is voor K-popsterren namelijk normaal om jarenlang intensief te trainen. Hierdoor zetten ze een bijzonder gelikt optreden neer, zowel met hun danskunsten als acteerwerk, fan service en zangtalent. Van kippenvel gevende ballads tot zwaardere nummers met drumspel vergelijkbaar met dat van Arch Enemy; van hun eigen originele nummers tot covers van bekende Engelstalige artiesten als Pink en Maroon 5.

Tolk

De meiden hadden er duidelijk plezier in om Amsterdam te bezoeken en samen met hun fans te zingen en dansen. Tijdens het intermezzo namen ze de tijd om zich voor te stellen en vragen te beantwoorden die het publiek van tevoren kon insturen. Een tolk vertaalde dat vervolgens - niet altijd even soepel - naar het Engels. Hoewel niet alles te begrijpen was, is het best een grappige ervaring om een tolk bij een concert te hebben.

Het opgewekte zevental sloot het concert af met vier van hun eigen nummers en kondigde de komst van hun nieuwe album aan, dat in maart uitkomt.