Nieuws/Entertainment
1706138
Entertainment

Michelle Obama wil scholieren Florida helpen

Michelle Obama

Michelle Obama

Michelle Obama heeft haar onvoorwaardelijke steun uitgesproken aan de scholieren in Florida die na het bloedbad op een school strijden voor strengere wapenwetgeving.

Michelle Obama

Michelle Obama

De voormalig first lady van de Verenigde Staten twitterde woensdagavond: „Ik heb zoveel bewondering voor de buitengewone scholieren in Florida. Net als elke beweging voor vooruitgang in onze geschiedenis, vereist het hervormen van wapenwetten onverzettelijke moed en doorzettingsvermogen.”

Ze vervolgde dat voormalig president Barack Obama en zij in de tieners geloven. Obama was in zijn regeerperiode vastbesloten om iets te veranderen aan de vuurwapenwetten in Amerika, maar dat is hem tot zijn grote frustratie niet gelukt. In een interview noemde hij dit zelfs ’zijn grootste frustratie van zijn acht jaar in het Witte Huis’. Michelle laat nu weten dat zij en haar man de scholieren ook praktisch willen bijstaan. „We zijn trots op jullie en staan met elke stap die jullie nemen achter jullie.”

Bij de schietpartij op de middelbare school in Parkland kwamen vorige week zeventien mensen om. De overlevenden zijn een wapenprotest gestart: onder de naam March For Our Lives komen jongeren op 24 maart in actie voor strengere wapenwetgeving. Zij worden hierin gesteund door een flink aantal Hollywoodsterren. Onder meer Oprah Winfrey, George en Amal Clooney en Steven Spielberg doneerden al aan de actie. Justin Bieber, Sofia Vergara, Sharon Stone, Don Cheadle, Laura Dern en Rosie O’Donnell deelden via social media de oproep van de organisatoren van March For Our Lives.