Entertainment/Sterren
1706408237
Sterren

’Carrière gered door hulp bij beschuldigingen’

Ex-manager klaagt Ricky Martin aan om niet betaald loon: ’Bedreigd’

Rebecca Drucker, de voormalig manager van Ricky Martin, heeft haar oud-werkgever aangeklaagd. Volgens Drucker krijgt ze nog 3 miljoen dollar aan commissie van de zanger, maar weigert hij dat bedrag over te maken. Volgens entertainmentsite TMZ eist ze het geld terug en wil ze ook een schadevergoeding.

Drucker werkte naar eigen zeggen van 2014 tot en met 2018 voor Martin, maar werd in 2020 door hem teruggevraagd toen het op persoonlijk en professioneel vlak "onrustig" was, is volgens TMZ te lezen in rechtbankdocumenten. Ze keerde terug en beweert ervoor te hebben gezorgd dat hij allerlei nieuwe contracten kreeg. Zo zegt Drucker hem te hebben geholpen met onder meer een tournee te boeken met Enrique Iglesias, iets waar hij miljoenen mee zou hebben verdiend.

De oud-manager stelt daarnaast dat ze Martin heeft geholpen met niet-gespecificeerde beschuldigingen die, als ze naar buiten waren gekomen, zijn carrière in gevaar hadden gebracht. Waar dat over gaat, is niet duidelijk, maar de kwestie zou zijn opgelost.

Drucker zegt dat ze Martin vaak heeft gevraagd om de commissie, maar dat de zanger haar niet wilde betalen. Martin zou haar ook hebben bedreigd en geëist hebben dat ze een geheimhoudingsovereenkomst tekende, maar dat weigerde ze. Hij heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.