Nieuws/Entertainment
1706499276
Entertainment

Website kledingzaak crasht door massale run op jas Kanye West

De website van de Amerikaanse kledingwinkel Gap is dinsdag gecrasht toen onlineshoppers massaal jaagden op een nieuwe jas van Kanye Wests kledingmerk Yeezy. Volgens TMZ waren er nog nooit zoveel bezoekers tegelijkertijd op de website aan het winkelen.

Binnen een half uur nadat de jas online verkrijgbaar was, waren er ruim 50.000 gebruikers online aan het shoppen. Het zorgde ervoor dat de site crashte en bezoekers foutmeldingen kregen als zij het kledingstuk aan hun winkelmandje wilden toevoegen.

De run op de Yeezy-jas is opmerkelijk, aangezien er van tevoren niet bekendgemaakt werd wanneer die precies zou verschijnen. De jas ging online op hetzelfde moment dat er QR-codes op schermen in grote steden als Chicago en Los Angeles te zien waren.

Het kledingstuk zelf is overigens ook bijzonder te noemen. Het is een dikke, lichtblauwe jas gemaakt van gerecycled nylon-materiaal. Er zitten geen knopen op of rits in, dus dient het eigenlijk alleen als mode-uiting. Dit alles voor een slordige 200 dollar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop