Nieuws/Entertainment
1708944
Entertainment

Mexicaanse actrice beschuldigt regisseur na verkrachting

De Mexicaanse actrice Karla Souza, bekend van haar rol als Laurel Costillo in How To Get Away With Murder, is in het begin van haar carrière verkracht door een regisseur. Die onthulling deed ze in een gesprek met CNN.

De 32-jarige Souza zegt dat de regisseur, wiens naam ze niet wilde noemen, zich aan haar opdrong en dat ze na veel druk toestond dat hij haar kuste. Hij ging daarna echter verder en raakte haar op manieren aan die ze niet wilde. „En in een van de gevallen werd hij gewelddadig en verkrachtte hij me”, zei Souza met tranen in haar ogen.

Het Mexicaanse productiebedrijf Televisa heeft naar aanleiding van het interview een intern onderzoek gedaan en onthulde vervolgens wel de naam van de boosdoener. Het netwerk, die destijds meewerkte aan de film, heeft alle banden met regisseur Gustavo Loza verbroken, maakte het bekend in een statement. Televisa onderzoekt momenteel wat er precies is gebeurd.

Loza neemt op Twitter afstand van de beschuldigingen. Volgens hem zijn hij en Souza vrienden en hadden ze enige tijd een romance.