Nieuws/Entertainment
1709886
Entertainment

Duitsers kiezen voor Michael Schulte

Duitsland stuurt na vijf jaar weer een zanger naar het Eurovisiesongfestival. De 27-jarige Michael Schulte kreeg donderdag tijdens de nationale voorronde met zijn liedje You Let Me Walk Alone de meeste punten van het Duitse publiek, het panel én de internationale jury.

Schulte krijgt de taak om het in Lissabon beter te doen dan zijn voorgangers. Dat lijkt niet al te moeilijk want in de afgelopen vijf jaar belandde Duitsland, dat als geldschieter automatisch geplaatst is voor de finale, steevast in de onderste regionen met onder meer twee laatste plaatsen en een voorlaatste plaats. De laatste plaats in de top 10 was in 2012, toen Duitsland met Roman Lob voor het laatst een zanger afvaardigde. Twee jaar eerder wonnen de Duitsers het songfestival met zangeres Lena.

Nederland had ook een klein aandeel in de keuze voor Schulte. In de internationale jury zaten musicalster Carolina Dijkhuizen en voormalig radiobaas van 3FM, Radio 538 en Qmusic Florent Luyckx. Het was voor het eerst dat de Duitsers een internationale jury lieten meebeslissen over hun songfestivalact.

Schulte komt in Portugal zanger Waylon tegen. Hij vertegenwoordigt Nederland op het liedjesfestijn in mei.