Nieuws/Entertainment
1710165
Entertainment

Ronnie Flex ondanks vliegangst graag helikopter in

Ronnie Flex stapt ondanks zijn vliegangst gewoon de helikopter in als hij op 5 mei als Ambassadeur van de Vrijheid de Bevrijdingsfestivals aandoet.

"Ik heb twee keer eerder in een helikopter gezeten. Allebei de keren met mijn hoofd tussen mijn benen en maar gewacht tot we waren geland", zei Ronnie donderdag in het tv-programma Jinek. "Het werd de tweede keer niet beter. De helikopter was nog kleiner. Hoe kleiner hoe enger", aldus de rapper.

Ronnie wilde desondanks dolgraag Ambassadeur zijn. "Het is het wel waard. Het is een grote eer, je komt in een lijstje waar je deel van uit wil maken." De rapper denkt ook zeker dat hij een rol kan betekenen als Ambassadeur. Zo heeft al jaren een fascinatie voor geschiedenis en heeft een tatoeage van Anne Frank op zijn arm. "Ik ga ook wel een soort kleine mini-speech voorbereiden", zo kondigde hij aan.

Naast Ronnie Flex zitten dit jaar ook Fedde Le Grand en My Baby in de defensiehelikopters op 5 mei. De Bevrijdingsfestivals in veertien steden vormen samen het grootste eendaagse gratis culturele evenement in Nederland. Vorig jaar kwamen daar ruim een miljoen bezoekers op af.