Nieuws/Entertainment
1710223
Entertainment

Waylon presenteert zijn Songfestivalliedjes

Volgende week zaterdag krijgt Nederland eindelijk te horen met welk liedje zanger Waylon gaat meedoen aan het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Zelf weet de zanger al een tijdje welke song dat zal zijn. Hij heeft het nummer waarmee hij in mei Nederland vertegenwoordigt vorige maand al gekozen in overleg met zijn team en met AVROTROS, dat namens Nederland het festival uitzendt.

Vanaf vrijdagavond zal de zanger een van de vijf genomineerde liedjes live spelen bij achtereenvolgende uitzendingen van De Wereld Draait Door op NPO1. Op zaterdag 3 maart wordt bekendgemaakt welke song het geworden is.

Het is voor Waylon de tweede keer dat hij aan het festijn meedoet. In 2014 reikte hij als lid van The Common Linnets samen met Ilse DeLange tot de tweede plaats met Calm After the Storm. Waylon moet op donderdag 10 mei eerst aantreden in de halve finale. Als hij voldoende punten krijgt mag hij door naar de finale op zaterdag 12 mei in de Portugese hoofdstad.

Voordat de zanger zich volledig gaat richten op het Eurovisiesongfestival kan hij met het winnende lied nog enkele keren oefenen op een podium in Nederland. In april geeft hij vijf concerten verspreid over het land.