Nieuws/Entertainment
1710670477
Entertainment

Beyoncé irriteerde Skunk Anansie’s Skin

Beyoncé die riep dat ze de eerste zwarte vrouwelijke headliner was op Glastonbury zorgde voor meer ergernis bij Skin dan Stormzy’s claim onlangs. Dat verklapte de Skunk Anansie-frontvrouw in een interview met The Guardian. Stormzy stond op Glastonbury dit jaar en verkondigde de eerste zwarte artiest te zijn die headliner was op het festival. Hij werd toen teruggefloten door Skin, die hem op social media er fijntjes op wees dat zij hem in 1999 al voor was.

„Als ik echt eerlijk ben”, aldus de Britse zangeres, „was ik veel geïrriteerder toen Beyoncé zei dat ze de eerste zwarte vrouw was. Ik hou echt van Stormzy en ik denk dat hij veel goeds doet. Ik zou die kerel nooit afbreken en ik zou nooit een ruzie beginnen en dat moment van hem wegnemen. Maar ik moest voor mezelf opkomen.”

In een interview met BBC Radio 1 vertelde Skin eerder al dat ze niks zei toen Beyoncé onterecht beweerde de eerste zwarte vrouw te zijn die als headliner op het Britse festivalpodium stond. Dus toen Stormzy zijn claim maakte, besloot ze haar mond wel open te trekken. De rapper bood overigens aan Skin wel zijn excuses aan. „Hij stuurde me op Twitter een leuk, persoonlijk bericht. We praatten wat. We zijn allemaal trots op het feit dat hij een zwarte man is, die zwarte mannendingen doet.”