Nieuws/Entertainment
1711900606
Entertainment

Tiger King-ster aangeklaagd voor dierenmishandeling

Jeff Lowe, die te zien was in docureeks Tiger King, heeft een aanklacht aan zijn broek hangen. De tijgerparkhouder wordt beschuldigd van verwaarlozing van zijn dieren in het Greater Wynnewood Exotic Animal Park, dat hij in 2016 overnam van Joe Exotic, de centrale figuur in Tiger King.

Jeff en zijn vrouw Lauren Lowe moesten hun park in de staat Oklahoma afgelopen zomer tijdelijk sluiten nadat bij een inspectie verwaarloosde dieren werden aangetroffen. Aanklagers beweren volgens de New York Post nu dat zij daarna illegaal verder zijn gegaan met het wildlifepark door de dieren te vervoeren naar een ander stuk land en daar zonder de benodigde vergunningen Tiger King Park te openen. Ze zouden daar geen dierenarts voor in dienst hebben, en een aantal van de dieren zou bij een inspectie ondervoed en ziek zijn aangetroffen.

De dieren van de Lowe zouden geen veilige kooien hebben, niet genoeg te eten krijgen en lijden aan aandoeningen die met de juiste zorg eenvoudig te voorkomen en genezen zijn. Dat zou een aantal dieren al fataal zijn geworden, waarna het echtpaar de kadavers van onder meer tijgers verbrand zouden hebben.

Lowe beweert volgens TMZ dat de aantijgingen ongegrond zijn, omdat er al twee maanden niemand bij de dieren is geweest om zulke overtredingen te constateren. De aanklagers willen dat de dierentuin direct wordt gesloten, en dat Jeff en Lauren Lowe al hun dieren die onder bedreigde soorten vallen overdragen aan de autoriteiten.