Nieuws/Entertainment
1713830989
Entertainment

Katy Perry en Mariah Carey treden bij mensen thuis op via een app

Katy Perry

Katy Perry

Nu concerten en muziekfestivals wereldwijd voorlopig even niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, komen er steeds meer initiatieven om mensen thuis van een optreden te voorzien. De nieuwe applicatie BeApp doet dat vanaf donderdag in de Verenigde Staten en heeft meteen een paar grote namen gestrikt, meldt Rolling Stone.

Katy Perry

Katy Perry

Onder meer Katy Perry, Mariah Carey, DJ Khaled en Steve Aoki zijn al vastgelegd voor een virtueel optreden. Via de app kunnen mensen thuis kosteloos en live naar een van de gestreamde concerten kijken. De kwaliteit van deze streams is volgens BeApp naar eigen zeggen beter dan van andere applicaties omdat zij 4K-camera's en microfoons van hoge kwaliteit naar de artiesten sturen. Een team van geluidstechnici mixt het geluid tijdens het optreden bovendien ter plekke.

De app is ook interactief, gebruikers kunnen tijdens het optreden van hun favoriete artiest via een link merchandise kopen en met het puntensysteem kans maken om het scherm met een van de artiesten te delen tijdens het concert.

Ook is het mogelijk om te doneren aan het goede doel in de strijd tegen het coronavirus. Ontwikkelaars Ray Smith en Ross Mason hebben toegezegd dat 100 procent van de opbrengst naar het Rode Kruis gaat.