Entertainment/TV
1727380222
TV

De Mol van 2021: ’Je bent echt alleen’

Spoiler alert!- De Mol is bekend: zaterdagavond werd onthuld dat Renée Fokker dit jaar degene is die iedereen om de tuin heeft geleid. De meeste verdenkingen waren al voor de ontknoping aan haar adres. Rocky Hehakaija is de winnend finalist, dankzij haar snelheid.

Renée noemde het spannend, eng, gevaarlijk, vermoeiend en is dankbaar dat ze de ere-rol heeft mogen vervullen. Maar het was ook zwaar: „Je bent echt alleen. Je weet niet waar je ja op zegt.”

Verliezend finalist van Wie is de Mol? Charlotte Nijs, die vorige week al bekend werd gemaakt, had van de 40 vragen in de laatste test 37 vragen goed beantwoord. Nét als Rocky, werd tijdens de uitzending bekend. Maar de voetbalster was 21 seconden sneller en werd daarmee de winnaar. Van de laagste pot ooit, dat wel. De ruim 9500 euro gaat naar een goed doel.

In de ontknoping werd meer duidelijk over wat de Mol allemaal heeft kunnen uithalen. Welke stukjes kregen de kijkers dit jaar door de makers voorgeschoteld om de puzzel op te kunnen lossen?

Renée gaf bijvoorbeeld bij een laseropdracht verkeerde codes door, of deed alsof ze ze niet verstond. Vervolgens liet ze zichzelf ’neerschieten’ met 250 euro op zak. En bij de ballerina’s herhaalde zich dat: foutieve informatie doorgeven, geld pakken en ervoor zorgen dat ze af was.

Enthousiasme

Dat soort acties lukten, volgens Renée, omdat iedereen met zichzelf bezig was. Bij kennisopdrachten hield ze zich van de domme en wist haar enthousiasme zo goed te faken dat niemand haar kwalijk nam dat ze de playbackopdracht in de soep liet lopen. Ze deed veel open en bloot (voor de groep dan) en wist de kandidaten met lef uit te kleden.

Alle titels van de uitzendingen verwezen naar de Mol, zoveel had de kijker wel kunnen raden. Er waren onder meer hints naar de serie Vrouwenvleugel, en toen er gesproken werd over vertrouwen was Renée nergens te bekennen. Ook bonsde ze drie keer op een deur, net als de Mol in het begin.

Alle deelnemers aan het afgelopen seizoen waren bijeengekomen in Amsterdam voor de onthulling. Naast de Mol en de finalisten zijn dat Splinter Chabot, Florentijn Hofman, Marije Knevel, Lakshmi, Joshua Nolet, Remco Veldhuis en Erik de Zwart.

(Lees verder onder de foto.)

Florentijn vertelde dat hij na thuiskomst een kaart schreef aan wie hij toen dacht dat de Mol was: Renée. Joshua biechtte op dat hij soms in zijn slaap nog zegt: vijfduizend euro... (aldus zijn vriendin).