Nieuws/Entertainment
1727628472
Entertainment

Uitgever brengt omstreden memoires Woody Allen toch niet uit

Woody Allen

Woody Allen

De Amerikaanse uitgever die de memoires van Woody Allen in april zou uitgeven, is op die beslissing teruggekomen. Dat meldt The Hollywood Reporter. Vrijdag maakte uitgeverij Hachette bekend dat ze Apropos of Nothing toch niet gaat uitgeven.

Woody Allen

Woody Allen

„Hachette Book Group heeft besloten dat het Woody Allens memoires Apropos of Nothing, gepland voor april 2020, niet zal publiceren en alle rechten teruggeeft aan de auteur”, liet de uitgever in een verklaring weten.

Er was dan ook veel kritiek gekomen op het nieuws dat Hachette de memoires van de omstreden regisseur zou uitbrengen. Donderdag waren medewerkers van het bedrijf al het gebouw uitgelopen om een statement te maken tegen de publicatie. Ook Woody Allens kinderen reageerden woedend op het nieuws dat Hachette het boek zou publiceren. Ronan Farrow besloot daarop zijn samenwerking met de uitgever te stoppen.

Allen ligt al jaren onder vuur omdat zijn dochter Dylan hem beschuldigt van seksueel misbruik, dat volgens haar plaatsvond op haar zevende. De regisseur heeft altijd ontkend, maar Ronan, een van de eerste journalisten die over het systematische misbruik door Harvey Weinstein schreef, staat al jaren achter zijn zus.