Nieuws/Entertainment
1729388208
Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk: DWDD was weergaloos avontuur

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk kan terugblikken op vijftien mooie jaren bij De wereld draait door. „DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen”, laat de presentator woensdag weten in een verklaring. Het programma wordt op 27 maart voor het laatst uitgezonden, maar Van Nieuwkerk heeft wel voor drie jaar bijgetekend bij BNNVARA.

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

De presentator heeft een mooie tijd achter de rug en gaat vanaf begin volgend jaar een nieuw programma maken op zaterdag. „We hebben in die dagelijkse drie kwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen.”

Gert-Jan Hox, directeur content van BNNVARA, is uiteraard blij dat Van Nieuwkerk blijft. „Vijftien jaar lang werkte hij met hart en ziel aan één van de grootste successen uit de vaderlandse televisiegeschiedenis. Onder zijn leiding vond het programma zichzelf keer op keer opnieuw uit en wist het kijkers steeds te verrassen, te boeien en te ontroeren. Ik ben ervan overtuigd dat hij daar een ijzersterk hoofdstuk aan toe gaat voegen op de zaterdagavond.”