Nieuws/Entertainment
1730749
Entertainment

Jimmy Kimmel zoekt juiste toon voor Oscars

Jimmy Kimmel

Jimmy Kimmel

Oscar-host Jimmy Kimmel zegt dat de presentatie van de awardshow dit jaar een uitdaging is. Vanwege de #metoo-kwestie wil hij het aan de ene kant op een gepaste manier doen, maar tegelijkertijd wil hij toch ook grapjes kunnen maken.

Jimmy Kimmel

Jimmy Kimmel

„Het is een raar jaar, omdat er heel veel serieuze dingen zijn gebeurd”, zei Kimmel in de talkshow van Ellen DeGeneres. „En het duurt nog een paar dagen voordat de Oscars worden uitgereikt. Wie weet wat er nog allemaal gaat gebeuren”, aldus de presentator. De juiste toon aanslaan is lastig, vindt Kimmel. „Je wilt het gepast en met respect doen maar belangrijker nog: ik wil ook grappig zijn. Anders zal niemand het zich herinneren.”

Kimmel kwam in de show van DeGeneres ook nog even terug op het enveloppefiasco van vorig jaar, toen per ongeluk de verkeerde film tot beste film werd uitgeroepen. „Ze vroegen me de dag erna om de Oscars dit jaar weer te presenteren. Misschien hadden ze medelijden met me nadat ik betrokken raakte bij het gedoe met de enveloppe, maar ik zei ja en hier zit ik weer.”

De Oscars worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt. De fantasyfilm The Shape of Water is dit jaar favoriet met dertien nominaties.