Nieuws/Entertainment
1731772
Entertainment

Motel-acteur (10) The Florida Project mag gratis studeren

Christopher Rivera

Christopher Rivera

Eén van de jonge acteurs uit The Florida Project heeft een beurs gekregen van een universiteit in de buurt van Orlando. De 10-jarige Christopher Rivera, die in de film Scooty speelt, mag na de middelbare school gratis naar Rollins College, zo meldt Orlando Weekly.

Christopher Rivera

Christopher Rivera

Christopher werd ontdekt toen de makers van The Florida Project naar Kissimmee kwamen om research te doen naar de vele families die noodgedwongen in één van de goedkope motels onder de rook van Disney World wonen, het onderwerp van de film. De jongen, zijn broers en hun moeder waren één van die gezinnen. Twee weken later kreeg Christopher zijn rol als Scooty, de beste vriend van hoofdpersoon Moonee.

De film van regisseur Sean Baker heeft sinds de première op het filmfestival in Cannes afgelopen mei lovende kritieken gekregen. Willem Dafoe gaat zondag op voor een Oscar in de categorie beste mannelijke bijrol voor zijn werk in de film als motelmanager Bobby.

De beurs van Christopher wordt mede gefinancierd door de producenten van The Florida Project en de Amerikaanse distributeur van de film.