Nieuws/Entertainment
1732272
Entertainment

Vijftien jaar na Love Actually onthult Emma Thompson waar liefdesdrama

Emma Thompson

Emma Thompson

Het werd een beroemde scène uit Love Actually, die waarin actrice Emma Thompson de bedrogen vrouw speelt, die haar tranen oncontroleerbaar laat gaan als ze ontdekt dat de ketting die haar echtgenoot kocht, niet voor haar is maar voor een andere vrouw. De Daily Mail verklapt waarom deze scène zo levensecht overkwam.

Emma Thompson

Emma Thompson

Het is het moment in de film waarop het definitief tot de vrouw doordringt: ze wordt bedrogen. Nu, vijftien jaar later, heeft actrice Emma Thompson onthult dat ze voor deze indringende scène een pijnlijke inspiratiebron had: haar eigen gebroken hart. Het tot dan toe gouden koppel van de Britse filmwereld, Emma en Kenneth Branagh, ging na acht jaar uit elkaar, toen Branagh een affaire begon met Helena Bonham Carter.

„Die scène is zo bekend geworden omdat iedereen wel eens zoiets heeft meegemaakt”, zegt de 58-jarige actrice nu. „Mijn hart werd volledig gebroken door Ken. Dus ik wist hoe het zou zijn om een ketting te vinden die niet voor mij bestemd was. Het was niet precies hetzelfde, maar de pijn was hetzelfde.” Thompson werd in 1987 op de set van het BBC-drama Fortunes of War verliefd op Branagh (57), waar de twee een pasgetrouwd stel speelden. Twee jaar later trouwden ze zelf en verschenen samen in verschillende films. Maar in 1994 zou Branagh een affaire begonnen zijn met Helena Bonham Carter, die toen zeven jaar jonger was dan Thompson. Een jaar later vroeg zij de scheiding aan van haar overspelige echtgenoot.

Het is tijdens een evenement waar fondsen geworven worden voor een theater in Noord-West Londen, dat Emma Thompson haar dramatische verhaal deelt. Ze haalt ook het #MeToo-protest aan. Ooit heeft ze onthuld dat ze op haar negende gedwongen werd een 45-jarige goochelaar te zoenen. Nu vertelt ze dat ze ook in haar jeugd voortdurend avances van oudere mannen moest afweren. „Als acteurs hebben we een bepaalde aantrekkelijkheid en in onze industrie is dat iets dat erg smerig en louche kan worden.”