Nieuws/Entertainment
1732912
Entertainment

’Briljante zwarte vrouwen’ winnen feminismeprijzen

Ava DuVernay

Ava DuVernay

Ava DuVernay wordt onderscheiden met een belangrijke Amerikaanse feminismeprijs. De regisseur van onder meer de film Selma en A Wrinkle in Time krijgt haar onderscheiding op 3 mei tijdens het jaarlijkse Gloria Awards Gala in New York. Ook Elaine Welteroth, voormalige hoofdredacteur van Teen Vogue, valt op het gala in de prijzen. Dat maakte de organisatie Ms Foundation woensdag bekend.

Ava DuVernay

Ava DuVernay

„We zijn verheugd om de laureaten aan te kondigen voor de dertigste jaarlijkse Gloria Awards. Kleurrijke vrouwen zijn essentieel voor onze missie om rechtvaardigheid en gerechtigheid voor iedereen te bevorderen”, zei Teresa C. Younger, president van de Ms Foundation voor vrouwen sinds 2014. „De laureaten van dit jaar zijn briljante zwarte vrouwen wier innovatie, leiderschap en moed dit land dichter bij een rechtvaardige en inclusieve democratie voor alle geslachten hebben gebracht.”

Younger noemt DuVernay een uitgesproken pleitbezorgster ’van wie haar werk sterke en positieve kleurtinten toont’. De regisseur ontvangt op 3 mei de Woman of Vision Award voor ’feministische leiders die positieve verandering brengen’. Elaine Welteroth wordt onderscheiden met de Marie C. Wilson Award voor ’jonge, baanbrekende feministes’.