Nieuws/Entertainment
1733270
Entertainment

Oud-butler: ’Diana had eerder al ’geheim’ auto-ongeluk’

Diana was bang na haar eerste auto-ongeluk

Diana was bang na haar eerste auto-ongeluk

Diana had vóór haar fatale auto-ongeluk al eerder een ongeluk gehad. Dat bevestigt Diana’s voormalige butler Paul Burrell op suggestie van een medium in een Australisch realityprogramma. De Daily Mail tekende het verhaal op.

Diana was bang na haar eerste auto-ongeluk

Diana was bang na haar eerste auto-ongeluk

Burrell kreeg een reading in een kamp in Zuid-Afrika, waar hij voor het programma verbleef. Het medium, de Amerikaanse tv-persoonlijkheid John Edward, deelde details over Diana die volgens Paul nooit openbaar gemaakt waren. De meest opvallende daarvan was het ’geheime’ auto-ongeluk dat Diana zou hebben gehad vóórdat ze om het leven kwam bij het ongeluk in 1997. Volgens het medium een ongeluk dat ’een voorafschaduwing was van het volgende tragische ongeval’.

Paul Burrell weet als voormalig insider veel van het Britse koningshuis

Paul Burrell weet als voormalig insider veel van het Britse koningshuis

„Hoe kon hij weten van het andere ongeluk?”, vroeg hij zich achteraf af, in gesprek met een andere deelnemer aan het programma. Om daarover verder te vertellen: „Ze was erg bang die avond. Ze crashte met haar auto. Ze kon niet meer verder rijden, maar ze was in de middle of nowhere. Ze zei: ’Wat moet ik nu doen?’. Ik raadde haar aan om zichzelf op te sluiten in het damestoilet van het dichtstbijzijnde hotel en dan zou ik haar daar ophalen.” Zo geschiedde. „Midden in de nacht ging ik naar haar toe om haar op te halen en toen heb ik de politie en het paleis gebeld om te zeggen dat ze de auto konden wegslepen.”

Paul Burrell werkte jaren als butler van prinses Diana, en daarvoor als lakei voor koningin Elizabeth. In 2002 werd hij wegens vermeende diefstal vervolgd. In 2003 schreef hij een boek over zijn tijd als butler, getiteld A Royal Duty. In 2008 moest hij getuigen in het officiële onderzoek naar de dood van prinses Diana. Hij vertelde destijds een groot geheim met zich mee te dragen en dit te zullen meenemen in zijn graf. Maar af en toe deelt de ex-butler, nu bloemist, zijn kennis als voormalig insider in het paleis in verschillende tv-programma’s.