Nieuws/Entertainment
1733899
Entertainment

Gitarist noemt Stones-collega ’een oude, geile klootzak’

Keith Richards adviseert Mick Jagger sterilisatie

Rocklegendes Keith Richards (l.) en Mick Jagger

Rocklegendes Keith Richards (l.) en Mick Jagger

Mick Jagger werd ruim een jaar geleden op 73-jarige leeftijd voor de achtste keer vader en daar blijft het, als het aan Keith Richards ligt, ook bij. De gitarist vindt zijn Rolling Stones-collega te oud voor het vaderschap en adviseert hem een sterilisatie.

Rocklegendes Keith Richards (l.) en Mick Jagger

Rocklegendes Keith Richards (l.) en Mick Jagger

„Mick is een oude, geile klootzak”, zegt Richards in een interview met Wall Street Journal Magazine. „Het is tijd voor het knipje, want je kunt op die leeftijd echt geen vader zijn. Die arme kinderen!”, vindt de 74-jarige rocker.

Op Twitter laat de legendarische gitarist weten spijt te hebben van zijn woorden in het blad. „Ik heb ontzettend veel spijt van wat ik over Mick heb gezegd in het blad”, schrijft Keith woensdagavond. „Het is uit de context gehaald en uiteraard heb ik hem persoonlijk mijn excuses aangeboden.”

Onderlinge strijd

Desondanks is de haat-liefdeverhouding tussen de twee Stones legendarisch te noemen. In zijn autobiografie Life maakte Keith zijn kompaan ook zonder scrupules belachelijk. Zo noemde hij het ’ondraaglijk’ om met Jagger in één band te zitten en bespotte hij de ’kleine penis’ van het sekssymbool.

Acht jaar later heeft Richards, in tegenstelling tot zijn interview met Wall Street Journal Magazine nog steeds geen spijt van zijn woorden. „Mick en ik zouden sowieso wel ruzie krijgen, ongeacht wat ik in het boek zeg. En ik heb nog veel niet gezegd!”, aldus de gitarist. Maar hij voegt eraan toe: „Mick en ik leven van deze onderlinge strijd.”