Nieuws/Entertainment
1734206
Entertainment

’Mijn broer is een pathologische leugenaar’

Zus sleept Gordon voor de rechter om ’leugens’ in boek

Zoals verwacht doet de nieuwe biografie van Gordon veel stof opwaaien. In Gordon, biografie van een entertainer wordt bijna niemand gespaard en ook over zijn familieleden doet de RTL-ster een boekje open. Zus Lydia laat het er niet bij zitten en sleept Gordon voor de rechter.

De presentator en voormalig zanger onthult in het boek dat hij als kind seksueel is misbruikt en zegt vermoedens te hebben dat bijna al zijn broers en zussen hetzelfde is overkomen. Aan Shownieuws laat Lydia weten dat er van dat verhaal niets klopt. „Wie is hij om dat neer te zetten in dat boek, zonder ons te vragen of het ons wel is overkomen? Het is niet waar. Je kan niet zomaar iets neerzetten en verzinnen. Dat hele ’denken’ over de familie, wat hij schrijft, is voor zeventig procent gelogen. En dat doet zeer. Hij zet mijn ouders neer als een stuk vuil.”

In de biografie is ook te lezen dat direct na het overlijden van Gordons moeder Marie, in 2010, een van de aanwezigen rond het sterfbed haar portemonnee met 250 euro inhoud zou hebben gestolen. Datzelfde zou ook gelden voor Maries dagboek, waarin ze onder andere familiegeheimen zou hebben bewaard. „Hij vermoedt dat iemand dat rode dagboekje heeft gestolen. Hij vermoedt dat een van zijn zusters de portemonnee van mama heeft leeggehaald. Misschien heeft hij dat zelf wel gedaan, want mijn broer is een pathologische leugenaar. Ik ben er even klaar mee, ik wil gewoon dat de waarheid verteld wordt. En niet een boek vol met leugens.”

Shownieuws meldt dat Lydia inmiddels een advocaat in de arm heeft genomen, omdat ze haar broer voor de rechter wil dagen. Haar doel is het uit de schappen krijgen van het boek. Saillant detail: Lydia heeft dezelfde advocaat ingeschakeld als Gordons ex, arts in opleiding Kevin B., die de entertainer onlangs ook voor de rechter sleepte.