Nieuws/Entertainment
1734562
Entertainment

Ruim miljoen kijkers voor eenmalige Een van de acht met Mies Bouwman

Een van de acht met Mies Bouwman

Een van de acht met Mies Bouwman

Ruim 1,1 miljoen mensen hebben woensdagavond gekeken naar de herhaling van Een van de acht. Een aflevering van het legendarische quizprogramma uit het begin van de jaren zeventig werd herhaald vanwege het overlijden van presentatrice Mies Bouwman.

Een van de acht met Mies Bouwman

Een van de acht met Mies Bouwman

Het was de 25e aflevering die op NPO1 te zien was. Het programma, waarin Bouwman de bekende uitdrukking Licht uit, spot aan muntte, staat op de vijfde plaats in de lijst van 25 best bekeken programma’s van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het best bekeken programma van woensdag was het NOS Journaal van 20 uur, met bijna twee miljoen kijkers, gevolgd door Tussen Kunst en Kitsch, met 1,5 miljoen kijkers. Ook De Wereld Draait Door en EenVandaag overtroffen met respectievelijk 1,3 en 1,2 miljoen net de eenmalige uitzending Eén van de acht.

De woensdaguitzending van RTL Late Night, waarin presentator Humberto Tan zijn vertrek aankondigde, is hekkensluiter van die lijst. De talkshow op RTL4 boeide niet meer dan 421.000 kijkers. Het programma trok in de eerste jaren het dubbele aantal, maar moest terrein prijsgeven aan Jeroen Pauw en Eva Jinek. Tan wordt opgevolgd door Twan Huys, die de NTR na 25 jaar verlaat voor een nieuw avontuur. De start van De wereld volgens 80-jarigen op SBS 6 was goed voor 565.000 kijkers op primetime.