Entertainment/Sterren
1735122872
Sterren

Zanger Psy voelde grote druk om na succes Gangnam Style opnieuw hit te scoren

Psy

Psy

Gangnam Style leverde de Zuid-Koreaanse zanger Psy in 2012 een grote hit op, maar het zorgde bij hem ook voor veel stress. De 45-jarige zanger voelde grote druk om weer een hit te scoren, zo vertelt hij in gesprek met The New York Times.

Psy

Psy

„Ik moet er nog eentje maken”, bleef de zanger maar tegen zichzelf zeggen. Het nummer werd tien jaar geleden zo populair, dat het lange tijd de best bekeken video op YouTube was. Dankzij het succes tekende hij een contract bij het management van Justin Bieber, werd hij iedere dag achterna gezeten door paparazzi en bracht hij een nummer met Snoop Dogg uit.

Om nog succesvoller te worden, besloot Psy ook naar Los Angeles te verhuizen. Zo’n grote hit als Gangnam Style scoorde hij daarna echter nooit meer.

Inmiddels woont de zanger weer in Zuid-Korea en begeleidt hij daar artiesten. De 45-jarige heeft zijn rust weer teruggevonden, zo vertelt hij. „Als er nog een goed nummer voorbij komt en als er weer zoiets gebeurt: geweldig. En zo niet, dan is het ook goed”, aldus Psy. „Voorlopig doe ik wat goed voelt.”