Nieuws/Entertainment
1735628
Entertainment

’Whitney overleed aan gebroken hart, niet aan drugs’

Whitney Houston

Whitney Houston

Bobby Brown heeft een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan tijdens een interview met Rolling Stone, aan de vooravond van zijn Celebration Of Serenity op 4 maart, een evenement dat hij organiseert ter nagedachtenis van zijn overleden dochter Bobbi Kristina, dat huiselijk geweld als thema heeft.

Whitney Houston

Whitney Houston

Zo beweert de rapper dat zijn ex-vrouw Whitney Houston niet is overleden aan drugs, maar aan een gebroken hart. „Nee, ik denk niet dat drugs de oorzaak waren, absoluut niet zelfs. Ze was heel goed bezig om sober te worden en daarbij was het gewoon een fantastische vrouw”, aldus Brown.

Alicia Etheredge-Brown, de huidige vrouw van Bobby en tevens zijn manager, constateert: „Er zaten drugs in haar lijf.” Maar hoewel de autopsie uitwees dat er sporen van cocaïne, marihuana en een aantal voorgeschreven medicijnen in haar bloed gevonden werden, kan Brown die uitslag toch niet geloven. „Haar hart was gebroken.” Whitney Houston werd in februari 2012 levenloos in bad aangetroffen in het Beverly Hilton hotel in Beverly Hills, aan de vooravond van de Grammy Awards.

Bobby is drie jaar na de dood van dochter Bobbi Kristina, die in 2015 net als haar moeder levenloos in bad werd gevonden, nog altijd woedend op haar ex-vriend Nick Gordon, die hij verantwoordelijk houdt voor haar overlijden. „Het zou gerechtigheid zijn als hij werd opgesloten waar iemand hem kan verkrachten. Zo voel ik dat, want hij verkrachtte mij door mijn dochter van me af te nemen.”