Nieuws/Entertainment
1735695
Entertainment

Boonman wil niet elke dag beschikbaar moeten zijn

Kees Boonman

Kees Boonman

Politiek verslaggever Kees Boonman kon zich niet vinden in de nieuwe plannen van AVROTROS. Dat laat de 63-jarige journalist weten aan de Volkskrant. Boonman nam onlangs afscheid van de omroep waar hij elf jaar Kamerbreed presenteerde op NPO Radio 1.

Kees Boonman

Kees Boonman

Toen bekend werd dat Kamerbreed zou stoppen, zag AVROTROS een rol voor Boonman weggelegd bij Radio EenVandaag. Dat zag de politieke veteraan niet zitten. „De wijze waarop ik dat wilde doen, was niet hoe de omroep mij wilde laten werken. Ik vond dat ik niet paste in het format dat AVROTROS voor ogen had. Ik zou elke dag beschikbaar moeten zijn. Dat vond ik te beknellend”, vertelt Boonman.

De journalist vertoeft al veertig jaar op het Binnenhof om verslag te doen van het politieke nieuws. Dat blijft hij doen, maar voor een andere werkgever. Omroep MAX maakte afgelopen dinsdag bekend dat Boonman een vaste rol krijgt in NPO Radio 1-programma Nieuwsweekend. „Ik ga de afgelopen en de aankomende politiek week becommentariëren, op mijn manier. We zijn nog aan het praten over de precieze invulling, maar ik krijg ongeveer een kwartier.”