Nieuws/Entertainment
1738516
Entertainment

Mogelijk tweede sanctie prins Laurent

Prins Laurent

Prins Laurent

Prins Laurent wordt mogelijk weer op de vingers getikt door de Belgische regering. Dat schrijft premier Charles Michel aan de prins in een brief waar De Standaard inzage in had.

Prins Laurent

Prins Laurent

In de brief wijst Michel erop dat Laurent mogelijk niet terughoudend genoeg communiceert, waartoe hij als lid van de koninklijke familie wel verplicht is. Het zou niet gaan om uitlatingen van de prins zelf, maar wel van zijn advocaat Laurent Arnouts. De premier verwijst naar ’talrijke mediaoptredens’ van de advocaat, waaronder een interview in De Standaard, waarin Arnouts de wet ter discussie stelt waarop de regering zich beroept om Laurent te straffen.

Laurent werd eerder al gestraft met een vermindering van vijftien procent van zijn jaarlijkse toelage. De jongere broer van koning Filip bezocht afgelopen zomer zonder toestemming van de regering en in uniform de Chinese ambassade om het negentigjarig bestaan van het leger van China mee te vieren. Een foto ervan zette hij zelf op internet. Het was niet de eerste keer dat Laurent solo optrad. Michel had hem daarvoor al eerder op het matje geroepen. In januari kreeg hij een ’laatste waarschuwing’ van Michel, nadat de prins zonder fiat een ontmoeting had met de premier van Sri Lanka.

Deze sanctie moet nog door het parlement worden goedgekeurd. De prins mag zich nog verdedigen tegenover een speciale Kamercommissie.