Nieuws/Entertainment
1738837
Entertainment

’Meer dan zijn gitaar heeft hij niet nodig’

Eventjes kippenvel van Waylon

Waylon

Waylon

Lyrisch was iedereen in de studio van De Wereld Draait Door over de vijfde mogelijke inzending van Waylon voor het Eurovisie Songfestival: Thanks But No Thanks.

Waylon

Waylon

Het nummer begint lief. Gevoelig. En Waylon is een ongelooflijke eenheid met zijn gitaar. Meer heeft hij niet nodig. Wij werden er, net als iedereen in de studio, even stil van. Het raakt je. Eventjes kippenvel. Het zou een prima keus zijn om hiermee naar het liedjesevenement af te reizen. Risico is dat na anderhalve minuut de rest van Europa de aandacht kwijtraakt - Waylon piekt iets te vroeg met het kippenvelmoment - maar dat is met de podiumpresentatie misschien op te lossen.

Morgen maakt hij in DWDD bekend met welk lied hij naar Lissabon afreist om de Nederlandse driekleur te verdedigen. Er doen 43 landen mee dit jaar. Nu zijn er 21 inzendingen bekend. Morgen komen daar Nederland en Cyprus bij. Over drie weken moeten alle inzendingen bekend zijn.

Country

Het is duidelijk dat ons land met iets countryachtig wordt. Alweer. Maar Nederland is waarschijnlijk wel het énige land met de countrysound dit jaar. Dat zal opvallen. Zouden we hardrock insturen, krijgen we bijvoorbeeld meteen directe concurrentie van Hongarije.

Bekijk hier Waylons optreden in De Wereld Draait Door.

Wat de keuze voor dit jaar betreft, zou ik twijfelen tussen liedje vier That's How She Goes (hier spatte bij Waylon het plezier vanaf) en de mooie emotie van nummer vijf Thanks But No Thanks. Maar Waylon zou de eigenwijze Waylon niet zijn als we er niet ook rekening mee moeten houden dat er morgen misschien wel een zesde liedje wordt gepresenteerd. Een echte kraker. Dan heeft hij ons allemaal in het ootje genomen.

Ik weet één ding zeker. Waylon neemt het Songfestival serieus en gaat er echt proberen om iets van te maken. Het wordt voor Nederland een mooi Songfestival-jaar. Tot morgen.