Nieuws/Entertainment
1743297611
Entertainment

Najib Amhali: verslavingen zitten in de familie

Najib Amhali

Najib Amhali

Na zijn scheiding van zijn eerste vrouw en de borstkanker van zijn moeder, belandde Najib Amhali in 2018 in een zware depressie, waarna hij verslaafd raakte aan alcohol en cocaïne. Ligt de oorzaak van zijn verslavingen bij zijn stamboom?

Najib Amhali

Najib Amhali

„Het zit een beetje in de genen bij de familie van mijn vaders kant: mijn vader was alcoholist en ook mijn opa gokte”, vertelt Amhali in de podcast Real Talk van FunX-dj Fernando Halman. „Je ziet je vader dan dronken worden. Maar je bent een jaar of zestien en dan is het vooral in mijn cultuur niet gebruikelijk om je vader tegen te spreken.”

Door de cultuur waarin hij opgroeide, was het moeilijk om over zijn gevoel te praten en emoties te tonen. Gelukkig kon hij het podium gebruiken als uitlaatklep, ook toen zijn vader overleed. „Ik moest huilen, maar mijn oom zei: We zijn mannen en we moeten niet huilen. Ik snapte er niks van. Ik moest het een plek geven: op een gegeven moment begon ik erover te praten in mijn show en het werd een soort therapie.”

Amhali lijkt meer op zijn vader dan hij eerst durfde toe te geven. „Mijn vader was een gangmaker, dat is waar ik het talent van heb.”

Komend seizoen komt Amhali met een speciale show ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als cabaretier. De voorstelling gaat 25 jaar live! heten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo