Nieuws/Entertainment
1743572
Entertainment

Nieuwe televisieserie rondom O.J. Simpson

O.J. Simpson

O.J. Simpson

O.J. Simpson komt 24 jaar na de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar toenmalige vriend Ron Goldman opnieuw in beeld over een van Amerika’s meest spraakmakende moordzaken. De Amerikaanse tv-zender Fox komt met een twee uur durende special, waarin tapes worden vrijgegeven van een interview dat de voormalig American football-ster in 2006 gaf. Hierin geeft Simpson expliciete details over de avond waarop Nicole en Ron vermoord werden.

O.J. Simpson

O.J. Simpson

Hoewel Simpson na een lang en publiekelijk proces werd vrijgesproken van de moord op zowel zijn ex-vrouw als haar vriend, werd hij in hoger beroep alsnog schuldig gevonden en moest hij een bedrag van bijna 28 miljoen dollar betalen aan de families van de slachtoffers. In 2007 bracht Simpson een boek uit, waarin hij beschreef hoe hij de moorden gepleegd zou hebben, als hij ze daadwerkelijk gepleegd had.

Fox zegt dat de betreffende interviewtapes ’na lang zoeken ineens weer terecht zijn’ en wijdt daarom een special aan de eens zo geliefde American Football-ster. Volgens bronnen zijn zowel de familie Goldman als Brown Simpson akkoord gegaan met het uitzenden van de opnames. Gedurende het programma komen er ook oproepen in beeld om melding te maken van huiselijk geweld, iets waar O.J. zich volgens zijn ex-vrouw Nicole meerdere malen schuldig aan heeft gemaakt.

Simpson werd op 3 oktober 2008 schuldig bevonden aan ontvoering, vuurwapengebruik en mishandeling. Hij werd op 5 december in 2008 veroordeeld tot in totaal 33 jaar cel en op 20 juli 2017 werd O.J. wegens goed gedrag vrij gelaten.